onsdag 26 oktober 2011

Metod


Metod

Skiva, skära, hacka= Välja rätt sorts kniv, slät och vass.
Kokning = Att första skruva upp värmen så det börjar koka (100 grader) sänk när vattnet börjat koka.
Stekning = Att steka på medelvärme, så det blir genomstekt
Blanda smet = Vispa så att det inte blir några klumpar.
Koka sås = På låg värme och rör runt med vispen, så att inte mjölken/ägget i smeten bränner i botten.
Göra smulpaj = Smula hela degen, så att inte det blir smörklumpar och setill att allt smulas ner.
Baka med bakpulver = Rör inte om för mycket
Baka med jäst = Arbeta degen extra mycket
Koka pasta = Salta och sänk värmen
Göra köttfärsås =Steka på medelvärme, häll gärna i soja för färgens skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar